Så här går det till

Så här går det till

Spekulanter på attefallshus brukar ofta grotta ner sig i olika detaljer; hur ska huset vara planerat, vilken inredning ska vi ha, vägglampor eller spots i taket, vilka färger som ska användas etc. Viktigare är att huset håller hög kvalité, är byggt efter gällande byggregler och har hållbara material för ett långsiktigt och problemfritt ägande. Huset ska vara välisolerat och klarar en svensk vargavinter.

Tomt och startbesked

Det kan vara bra att börja med att titta på tomten. Vad passar in på tomten, var ska det stå, var har vi solen, var har vi insyn och så vidare. När detta är klart kan anmälan skickas in till kommunen. När startbeskedet är klart kan du planera detaljerna för just ditt hus. Om man senare kommer fram till att man vill ha något ytterligare fönster eller en annan färg på huset kan man uppdatera kommunen i efterhand.

Avgift

Avgifter till kommunen för att bygga attefallshus varierar från kommun till kommun, beroende på hur man anmäler sitt attefallshus och hur man har tänkt använda det.

Grund, förberedande av El & VS

Sedan behöver man bygga en lämplig grund samt förbereda för draging av el, vatten och avlopp.

Tillval och justeringar

Eventuella tillval och justeringar som görs på huset under tiden det byggs dokumenteras löpande med bilder som mejlas till er. När huset är helt klart och står på fabriken så görs en besiktning av er och ni godkänner huset före transport. Antingen via bilder, ombud, eller platsbesök på fabriken.

Transport och lyft

När huset kommer på lastbil så behöver man ha en mobilkran på plats som kan lyfta huset och ställa ned det på grunden. Det är viktigt att se till att det finns fri kör- och lyftväg. Vid detta tillfälle är det bra att ha elektriker och rörmokare på plats för att få hjälp med inkoppling och färdigställandet..